Fysiotherapie

  • Bij spier- en peesklachten
  • Bij sportblessures
  • Bij deconditionering of een beperkte fitheid
Maak een afspraak

De fysiotherapeut helpt bij herstel van (pijn)klachten en opbouw van kracht en conditie.

De fysiotherapeut kan hierbij verschillende technieken toepassen, afhankelijk van de soort klacht en de voorkeur van de patiënt. Gewrichtsmobilisaties, spierrekkingen, massage en trainen zijn enkele van deze technieken. Ook kan er gebruik worden gemaakt van speciale technieken als dry needling en medical taping.

Voor fysiotherapie is geen verwijzing van een huisarts of specialist nodig.

Informatie over dry needling

Dry needling is een specifieke techniek binnen de fysiotherapie die zijn oorsprong in Canada heeft. Bij deze techniek worden niet goed functionerende delen binnen een spier (zgn. triggerpoints) met een naald behandeld. Op deze manier ontstaat er vaak langdurige ontspanning van de spier. Indicaties voor het gebruik van dry needling zijn de aanwezigheid van triggerpoints, een verhoogde spierspanning en/of pijn afkomstig vanuit de spieren.

Er worden geen extra kosten berekend voor de toepassing van dry needling.

Lees meer over dry needling

Informatie over medical taping

Medical taping is een specifieke techniek binnen de fysiotherapie die zijn oorsprong in Japan heeft. Bij deze techniek wordt het lichaam onder andere ondersteund in (herstel van) de spieren. Bij deze vorm van taping wordt een gewricht in principe niet gefixeerd omdat de tape elastisch is. Hierdoor zal beweging altijd mogelijk blijven. Indicaties voor het gebruik van medical tape zijn een verhoogde spierspanning, een pijnlijk- en/of een instabiel gewricht.

Er worden geen extra kosten berekend voor de toepassing van medical tape.

Blijf niet langer met uw klachten rondlopen

Voorkom erger

Maak direct een afspraak