Schoudertherapie in Den Haag
- Bij schouderklachten
- Bij revalidatie na een schouderbreuk
- Bij revalidatie na een schouder operatie
Fysiotherapie voor de schouder wordt zeer vaak toegepast. Schouderklachten staan, samen met nek- en rugklachten, in de top-3 van meest voorkomende klachten van het beweegapparaat. De fysiotherapeut kan helpen bij pijnvermindering rond de schouder, toename van mobiliteit van de schouder en bij het sterker en stabieler worden van de schouder. Specifieke schouderfysiotherapie door een expert wordt sterk aangeraden vanwege de complexiteit van de schouder. Met een goede diagnose en passende therapie kan de herstelduur van schouderklachten aanzienlijk worden verkort.
Veelvoorkomende klachten die bij de schouderfysiotherapeut behandeld worden zijn een frozen shoulder, instabiliteit van de schouder, het subacromiaal pijnsyndroom (SAPS), een peesontsteking ofwel rotator cuff gerelateerde schouderpijn en een slijmbeursontsteking van de schouder.
De schouderfysiotherapeut is een fysiotherapeut die zich voornamelijk richt op de diagnostiek en behandeling van schouderklachten. Binnen Roelfsema Fysiotherapie heeft René zich aangesloten bij het schoudernetwerk Randstad-West (SNRW). Dit netwerk van schouderspecialisten zorgt voor top kwaliteit van behandeling door het opdoen en uitwisselen van de laatste kennis en inzichten rondom behandeling van schouderklachten. Ook zijn er zeer korte lijnen met de orthopeden uit de regionale ziekenhuizen en klinieken (Westeinde, Bronovo, Antoniushove, Bergman Clinic en RHOC Zoetermeer).
De schouder, ook wel het glenohumeraal gewricht genoemd, is het meest mobiele gewricht van het menselijk lichaam. Door de interactie met een spiercorset (onder andere de ‘rotator cuff’), verschillende gewrichten (AC-gewicht, SC-gewricht), botstukken (schouderblad), de wervelkolom en de ribben is deze regio vaak complex in diagnostiek en therapie.
Binnen Roelfsema Fysiotherapie heeft René zich aangesloten bij het schoudernetwerk SNRW waarin een selecte groep gespecialiseerde fysiotherapeuten participeert, allen met een bovengemiddelde interesse, kennis en vaardigheid op het gebied van schouderklachten. Door jaarlijks verschillende scholingen te volgen op het gebied van de schouder, wordt deze kennis verder verbreed en verdiept.
Alvast zelf aan de slag?
Dan is het van belang om al zo goed mogelijk een idee te hebben van wat de klacht precies is. Zit de pijn meer bih het schoudergewricht of meer rondom het schouderblad? Bij een frozen shoulder is bewegen bínnen de pijngrens aan te raden, bij het subacromiaal pijnsyndroom (SAPS) of een peesontsteking kan het al helpen om de houding van de bovenrug te verbeteren met oefeningen zoals een low row of een reverse fly. Toch lastig om zelf een juiste diagnose te stellen? Blijf niet te lang rondlopen met schouderklachten en raadpleeg één van onze fysiotherapeuten.