Schoudertherapie in Den Haag

  • Bij schouderklachten
  • Bij revalidatie na een schouderbreuk
  • Bij revalidatie na een schouder operatie
Maak een afspraak

Schouderfysiotherapie

Fysiotherapie voor de schouder wordt zeer vaak toegepast. Schouderklachten staan, samen met nek- en rugklachten, in de top-3 van meest voorkomende klachten van het beweegapparaat. De fysiotherapeut kan helpen bij pijnvermindering rond de schouder, toename van mobiliteit van de schouder en bij het sterker en stabieler worden van de schouder. Specifieke schouderfysiotherapie door een expert wordt sterk aangeraden vanwege de complexiteit van de schouder. Met een goede diagnose en passende therapie kan de herstelduur van schouderklachten aanzienlijk worden verkort.

Bij schouderklachten gaat de fysiotherapeut als volgt te werk:

  1. Allereerst is het van belang om middels een gedetailleerd vraaggesprek en het doen van een specifiek schouderonderzoek te achterhalen wat er precies aan de hand is. Door specifieke kenmerken van de klachten te verzamelen wordt het stellen van de juiste diagnose makkelijker.
  2. Met enkele lichamelijke testen wordt de diagnose dan vaak bevestigd.
  3. Tot slot wordt de diagnose besproken, uitgelegd en samen met de patiënt wordt er een behandelplan opgesteld. Vaak zal dit een combinatie zijn van gerichte manuele fysiotherapie en oefeningen.

Veelvoorkomende klachten schouderfysiotherapeut

Veelvoorkomende klachten die bij de schouderfysiotherapeut behandeld worden zijn een frozen shoulder, instabiliteit van de schouder, het subacromiaal pijnsyndroom (SAPS), een peesontsteking ofwel rotator cuff gerelateerde schouderpijn en een slijmbeursontsteking van de schouder.

Wat doet de schouderfysiotherapeut?

De schouderfysiotherapeut is een fysiotherapeut die zich voornamelijk richt op de diagnostiek en behandeling van schouderklachten. Binnen Roelfsema Fysiotherapie heeft René zich aangesloten bij het schoudernetwerk Randstad-West (SNRW). Dit netwerk van schouderspecialisten zorgt voor top kwaliteit van behandeling door het opdoen en uitwisselen van de laatste kennis en inzichten rondom behandeling van schouderklachten. Ook zijn er zeer korte lijnen met de orthopeden uit de regionale ziekenhuizen en klinieken (Westeinde, Bronovo, Antoniushove, Bergman Clinic en RHOC Zoetermeer).

De schouder, ook wel het glenohumeraal gewricht genoemd, is het meest mobiele gewricht van het menselijk lichaam. Door de interactie met een spiercorset (onder andere de ‘rotator cuff’), verschillende gewrichten (AC-gewicht, SC-gewricht), botstukken (schouderblad), de wervelkolom en de ribben is deze regio vaak complex in diagnostiek en therapie.

Binnen Roelfsema Fysiotherapie heeft René zich aangesloten bij het schoudernetwerk SNRW waarin een selecte groep gespecialiseerde fysiotherapeuten participeert, allen met een bovengemiddelde interesse, kennis en vaardigheid op het gebied van schouderklachten. Door jaarlijks verschillende scholingen te volgen op het gebied van de schouder, wordt deze kennis verder verbreed en verdiept.

Alvast zelf aan de slag?

Dan is het van belang om al zo goed mogelijk een idee te hebben van wat de klacht precies is. Zit de pijn meer bih het schoudergewricht of meer rondom het schouderblad? Bij een frozen shoulder is bewegen bínnen de pijngrens aan te raden, bij het subacromiaal pijnsyndroom (SAPS) of een peesontsteking kan het al helpen om de houding van de bovenrug te verbeteren met oefeningen zoals een low row of een reverse fly. Toch lastig om zelf een juiste diagnose te stellen? Blijf niet te lang rondlopen met schouderklachten en raadpleeg één van onze fysiotherapeuten.

“Door zijn deskundigheid en klantvriendelijkheid heeft dhr Roelfsema mij heel goed geholpen met mijn pijnlijke schouder waarmee ik al een jaar lang meeliep. Daar waar men over operatief ingreep aan dacht heeft hij met een goede diagnose en vervolgens een geschikte behandeling in combinatie met thuisoefeningen voor een wonder gezorgd. Ik kan nu alles weer met de schouder en ik voel bijna geen pijn meer.”

“Zeer professionele begeleiding. Heldere en duidelijke uitleg. Heeft mij enorm geholpen met een flinke schouderblessure. Top kwaliteit.”

“René nam ruim de tijd om goed naar mijn omschrijving van de pijn in mijn hand/arm/schouder te luisteren. Hij stelde accurate vragen en had met een paar bewegingen het euvel gevonden. Na een kwartier behandeling was de pijn weg. Wat een opluchting. Zoals mijn score al aangeeft kan ik René zeer aanbevelen!”

Bekijk de video voor meer informatie over het schoudernetwerk.