Manuele therapie

  • Bij nek- en rugklachten
  • Bij hoofdpijn en duizeligheid
  • Bij gewrichtsklachten aan schouder, elleboog, heup, knie en enkel
Maak een afspraak

Manuele therapie is gespecialiseerde fysiotherapie waarbij de specialisatie vooral gericht is op het onderzoeken en behandelen van gewrichten.

Een manueel therapeut heeft bovenop zijn studie fysiotherapie nog tenminste drie jaar gestudeerd om specialist te worden. De manueel therapeut helpt bij het herstel van (pijn)klachten en bij het herstel van een bewegingsfunctiestoornis van een gewricht. Gewrichtsmobilisaties en -manipulaties (‘kraken’) zijn met name technieken die hierbij worden toegepast. Ook kan er gebruik worden gemaakt van speciale technieken vanuit het Mulligan concept.

Informatie over het Mulligan Manual Therapy concept

Behandelen volgens dit concept betekent het op een pijnloze wijze herstellen van de normale beweeglijkheid en functie van een gewricht en de weke delen. De theorie achter het concept gaat uit van een positiefout in een gewricht of het niet goed ‘sporen’ van een gewricht. Door een passieve correctie in een gewricht te combineren met een actieve beweging kan de beweeglijkheid herstellen en/of de pijn verminderen.

Voor manuele therapie is geen verwijzing van een huisarts of specialist nodig.